10 Şubat 2019 Pazar

Haftanın Özeti : San Sebastian Cheesecake yapmayı denedim!

Bu hafta, özellikle çalışmak bana iyi geldi ;) Çalışmayı seviyorum! Ders programım da iyi çok şükür; hem eve hem teze vakit ayırabileceğim 🙏

Okul toplantımız uzun sürdü yine.. Ve bazı insanların cidden bencil olduklarını düşündüm..

Salı günü dans kursuna gittik Sütlü kahveyle :) Sonrasında kendimizi; daha önce hiç gitmediğimiz ilçeye yakın bir köyde, dansdan bir arkadaşın evinde bulduk. Arkadaşın kardeşi seramik mezunu ve  kendine ait bir atölyesi var.



Atölye'ye bayıldım :) Kendine ait seramik fırını var ama onu düzgün çekememişim :/ Spariş üzerine çalışıyor.

Bu dönem üç farklı okula gidiyorum. Daha önce girmediğim sınıflara giriyorum. Bunlar beni mutlu ediyor. Bir de öğretmenliği seviyorum ben. Çocuklarla etkileşim, onlara dokunabilmek güzel şey.. Ne kadar iyi bir öğretmenim orasını bilemem; ama çocuklar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 

Geçen pazartesi Dale Carenaige'nin Stres ve Endişeyle başa çıkma yollarını aldım kendime. Onu okuyorum. Kitapla ilgili yorumu ayrıca yapıcam bitirince.

Uyumsuz serisinin 3. filmi 'Yandaş' ı izledim. İzlerken şunu düşündüm neden hep teknoloji ve bilimdeki gelişmelerin insanlığı kötüye götüreceği senaryolar var? Neden mesela olasılıkların düşünülüp önlemlerin alındığı ve dünyanın iyiyr gittiği senayolar yok ya da az? Evet uyumsuz serisinde de insanoğlunun hesaplamadığı bir uyumsuz ortaya çıkıyor ve sonuçta sanırım iyilik kazanacak. Ancak neden önce her şey mahvoluyor?

Gelelim haftanın olayına, uğruna kelepçeli kalıplar alıp denediğim San Sebastian Cheesecake'e :D
Önümüzdeki hafta sütlü kahvenin doğumgünü. Ne zamandır San Sebastian Cheesecake istiyor ancak dışarda denk gelip yiyemediğinden bana yakınıyordu. Ben de hep ona yaparım sana ben diyodum. Açıkcası denemek de istiyordum. Keki 1 gün dinlendirmek tavsiye ediliyor o yüzden bu hafta hem cheesecakei yaptım hem sütlü kahvenin doğumgününü kutladım :)



Şimdi biraz San Sebastian Cheesecake'den bahsedelim. Bir videoda her mutfakta bu tarz ortak lezzetler olduğu yazıyordu.  San Sebastian Cheesecake adını İspanya'nın Bask bölgesinde yer alan San Sebastian şehrinden alıyor. Buraya özgü bir lezzet. La Vina diye bir pastane varmış, orda meşhurmuş.   Aşağıdaki video'da hem San Sebastian'ı hem La Vina Pastanesinin cheesecake'ini görebilirsiniz.

Arda Türkmen - San Sebastian Gezisi 

Peki benim cheesecake'im nasıl olmuştu? Olmuş muydu? :D Nasıl yaptım? :D

Videoları ve tarifleri baktım netten, şöyle bir tarif uyguladım.

  • 600 gr labne peynir 

(Normalde mascorpone peyniri veya Pınar Beyaz veya labne öneriliyor, ben bimden kendi markası olan labneden aldım)

  • 4 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 Sb + 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin (limon kabuğu, portakal kabuğu veya vanilya özütü de olabilirmiş)
  • Tereyağ



Öncelikle her şey oda sıcaklığında olmalıymış ben de öyle yaptım. Yumurta ve labneyi çırptım 1-2 dakika mikserle. Daha sonra kremayı ekledim çırpmtım. Ardından ayrı bir kapta şeker ve unu karıştırıp şekerli vanilinle birlikte yumurta-labne-krema karışımına ekleyip çırptım. Daha sonra kelepçeli kek kalıbını tereyağlayıp içine yağlı kağıt koyup yağlı kağıdı da yağladım. İçine karışımı koyup 200 derecede 55 dakika pişirdim. Hafif akışkanımsı oluyo ilk pişince. Daha sonra benim kek biraz çöktü çünkü ısıyı kapatıp biraz fırında bekletmeyi unutmuşum :/ Ama lezzetliydi. Dışarda yediklerim gibiydi. Ha 40 dakikada pişirebilirsiniz. Bir tarifte türklerin damak zevki çok pişmişe yatkın demişti o yüzden ilk denememde böyle yaptım.

Vanilin yerine limon veya portakal kabuğu koyarak, 1 yumurta ve 1 paket daha krema koyarak tekrar tekrar deneyeceğim ;) Onu da yazarım yine ;)

Mermaid






6 yorum:

  1. Okul toplantılarında toplantıları uzatan hep showperestler oluyor.Daha cuma günü başıma geldi

    YanıtlaSil
  2. aaa :/ Biz de uzama sebebi bir yığın madde ve her maddeyi uzunca konuşup pek bişi değişmemesi... :/

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık valla gayette güzel olmus

    YanıtlaSil
  4. Immm, çok leziz görünüyor. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil